Одіозному франківському журналісту інкримінують не тільки держзраду, а й шпигунство


Сьогодні в Івано-Франківському міському суді триває судове засідання щодо обрання запобіжного заходу скандальному івано-франківському блогеру Руслану Коцабі.

Його обвинувачують за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 111 ч 1(державна зрада) та ст. 114 ч. 1 (шпигунство).

Прокурор просить залишити його під вартою, адже вважає, що Коцаба схоче сховатись від правосуддя на непідконтрольній Україні території.

Натомість Коцаба просить обрати міру запобіжного заходу, що б не обмежувала його пересування, адже на його утриманні двоє малолітніх дітей, мама похилого віку, вітчим після інсульту і дружина без роботи. Тож згідний на домашній арешт.

Суддя вислухав дві сторони та пішов у дорадчу кімнату, інформує корспондент Бліц-Інфо.

Деталі згодом..

Нагадаємо, скандального івано-франківського журналіста Руслана Коцабу, який раніше закликав бойкотувати мобілізацію, затримала Служба безпеки України. Як відомо, раніше він брав участь у телемості з ЛНР та "засвітився" у Москві на передачі каналу "Росія 1"

Довідково: Стаття 111 ККУ. Державна зрада

1.Державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України: перехід на бік ворога в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту, шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або їхнім представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України,-

карається позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років.

Стаття 114 ККУ . Шпигунство

1. Передача або збирання з метою передачі іноземній державі, іноземній організації або їхнім представникам відомостей, що становлять державну таємницю, якщо ці дії вчинені іноземцем або особою без громадянства,-

караються позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років.