Олександр Сич пояснив, чому в Польщі прийняли "антибандерівський" закон


Напередодні у Польщі Сейм та Сенат ухвалили зміни до закону про Інститут національної пам'яті Польщі, так званий закон «про заборону бандеризації».

Згідно з \нимидо відповідальності притягуватимуться усі, хто заперечує, підтримує або пропагує злочинні, на думку поляків, дії ОУН та УПА.

Голова Івано-Франківської облради, свободівець Олександр Сич на своїй сторінці в мережі висловив причину таких законодавчих змін у сусідів.

"Ось та бандерівська ідеологія, якої не сприймала польська політична еліта в 1942-му і якої, очевидно, не сприймає і нинішня: "Ставлення до поляків. Стоїмо за злагіднення польсько-українських відносин у сучасний момент міжнародньої ситуації й війни на плятформі самостійних держав і визнання та панування права українського народу на Західньо-Українських Землях. Одночасно продовжуємо боротьбу проти шовіністичних настроїв поляків та апетитів щодо Західніх Українських Земель, проти антиукраїнських інтриг та спроб поляків опанувати важливі ділянки господарсько-адміністративного апарату Західньо-Українських Земель, коштом відсторонення українців".(Постанови Другої конференції ОУН-бандерівської, квітень 1942 р.)", - зауважив Олександр Сич.

Світлина від Олександра Сича.

До теми: У Києві пікетують посольство Польщі