Олександр Сич прозвітував за другий роботи на посаді голови обласної ради


Сьогодні, 8 грудня голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич прозвітував за другий рік роботи посаді.

Виступаючи перед депутатським корпусом посадовець поінформував, що з грудня 2016 року по грудень 2017 року відбулося вісім сесій, в тому числі дві виїзні та одна позачергова, проведено дев’ять пленарних засідань, 132 засідання постійних комісій.

"Вважаю, що основним досягненням цього року є конструктивна робота всього депутатського корпусу обласної ради. Це дуже важливо, адже обласна рада по суті своїй є політично різноплановою, в нас є шість фракцій, які мають свої програмні засади, але на моє переконання, нам вдалося побудувати конструктивну роботу. Ми можемо дискутувати з політичних питань, але щодо питань соціально-економічного розвитку краю наша позиція завжди єдина і спрямована на покращення рівня життя населення Прикарпаття. Це пояснюється реальною, а не декларативною можливістю кожного депутата реально впливати на прийняття і реалізацію рішень", - підкреслив Олександр Сич.

Керівник депутатського корпусу відзначив, що упродовж звітного періоду обласна рада прийняла 324 рішення, в тому числі 12 регіональних програм та близько чотирьох десятків звернень до центральних органів влади.

Серед пріоритетних напрямків роботи обласної ради, за словами Олександра Сича, незмінно залишається розвиток місцевого самоврядування. Задля реалізації цього завдання був удосконалений та проведений восьмий Обласний конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування, переможцями якого стали понад півсотні проектів. Ще одним пріоритетом у роботі обласної ради залишається вирішення нагальних питань соціального захисту, підтримки і реабілітації учасників антитерористичної операції та членів їх сімей. 

Керівник депутатського корпусу також додав, що упродовж звітного періоду вдалося реалізувати декілька принципових завдань. Одне із них – створення нового підрозділу виконавчого апарату обласної ради – відділу земельних питань та раціонального природокористування, який почав діяти 1 січня 2017 року. Разом з цим Олександр Сич відзначив роботу відділу міжнародного зв’язків, інвестицій та проектної діяльності виконавчого апарату обласної ради, який через міжнародні проекти залучив 350 тисяч євро.

Окреслюючи свою діяльність на посаді та загалом роботу обласної ради за звітний період Олександр Сич виокремив декілька найвагоміших рішень та досягнень вищого представницького органу влади Прикарпаття. Серед них – проведення обласного конкурсу проектів програм розвитку місцевого самоврядування, врегулювання діяльності комунальних підприємств "Дністровський регіональний ландшафтний парк імені Сергія Дідича" та "Івано-Франківський обласний госпіталь ветеранів війни", збільшення фінансування ремонту доріг в області, відновлення програми будівництва спортивних майданчиків зі штучним покриттям, соціальний захист учасників російсько-української війни та їх сімей, модернізація приміщень обласної ради, відзначення 75-річчя УПА, перемога збірної команди депутатів Івано-Франківської області на Всеукраїнській спартакіаді серед депутатів всіх рівнів та відзнака Інституту масової інформації "Рада, дружня до медіа".

"До пріоритетів роботи обласної ради на наступний рік, на мою думку, належать подальша конструктивна робота депутатського корпусу, проведення і вдосконалення дев’ятого обласного конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування, належне відзначення в області 100-річчя проголошення Західноукраїнської Народної Республіки, реалізація програми "Відродження Галича як давньої столиці України", а також спорудження чи то на території обласного центру Прикарпаття, чи в одному з районів області, сучасного багатофункціонального спортивного манежу. Очевидно, що без консолідації зусиль, без партнерських взаємин із громадськістю та представниками засобів масової інформації ми цього не зробимо", - резюмував Олександр Сич.

Нагадаємо, депутати обласної ради сьомого демократичного скликання набули своїх повноважень під час першого сесійного засідання, яке відбулося 7 грудня 2015 року. Тоді ж більшістю голосів Олександра Сича було обрано головою обласної ради.