Під час «Карпатського простору» проведуть майстер-клас з живопису на склі


Наразі ведеться активна підготовка та остаточне затвердження програми заходів, які будуть проходити у рамках Міжнародного мистецького фестивалю країн Карпатського регіону "Карпатський простір».
Нагадаємо, ця подія відбудеться 5-7 травня 2017-го року у м. Івано-Франківськ.

«Ми вже готові запросити всіх на один із заходів, який пропонує 6-го травня локація ARTSPACE фестивалю "Карпатський простір». Відомі художниці проведуть майстер-клас із живопису на склі для учнів Івано-Франківської державної художньої школи. А всі присутні матимуть змогу побачити, як сьогодні народжуються зразки цього виду давнього мистецтва», - розповів генеральний директор-художній керівник Національної оперети Богдан Струтинський. За його словами, картини, що будуть створені майстринями та учнями вподовж воркшопу, продадуть на благодійному аукціоні, а кошти, вилучені від продажу, передадуть на благодійні потреби.

Живопис на склі – особлива частина саме народного етнічного мистецтва, в якій відбилися світогляд, смаки, побут українців, це органічне поєднання фантастичного і реального, казки й сучасності.

Локація ARTSPACE буде знаходитися у виставкових залах Івано-Франківської організації Національної спілки художників України. Вподовж майстер-класу відомі художниці Прикарпаття  (Галина Турчик із Калуша і Оксана Мельничук з Івано-Франківська) познайомлять учасників із особливостями та тонкощами цього дивовижного мистецтва, яке сьогодні поширене переважно у західних регіонах України. Зокрема, на Буковині, Галичині, Гуцульщині, Закарпатті.