Під Франківською ОДА цілу ніч палали шини


Через розгін "торгової блокади" в Івано-Франківську під адмінбудинком цілу ніч горіли шини.

Відео на своїй сторінці у соцмережі Facebook опублікував франківець Богдан Досюк.

Як повідомляли кореспонденти Бліц-Інфо, голова обласної ради Олександр Сич минулої ночі зустрівся з учасниками Прикарпатського штабу визволення учасників блокади ОРДЛО. Вони погодили, що їхні вимоги до керівництва держави мають прозвучати на позачерговій сесіі обласноі ради.

Нагадаємо, залізнична блокада на Донбасі триває вже понад місяць. Поїзди з вугіллям із контрольованих бойовиками територій не пропускають добробати, адже вважають неприпустимою торгівлю з окупантами. Їхня вимога - не тільки зупинити торгівлю, а й офіційно закріпити за територіями, що їх контролює агресор, статус окупованих.

Водночас напередодні 43 людини були затримані під час спеціальної операції СБУ та Національної поліції. Всі вони учасники «торгової блокади». В операції були задіяні понад 500 співробітників поліції, вона була спрямована на протидію диверсійній діяльності в зоні проведення АТО. У перебігу відпрацювання Торецька і прилеглих селищ поліція і СБУ затримали понад 80 осіб. Більшість із них після перевірки відпустили. Решту утримують у відділках поліції. Їх підозрюють у незаконному блокуванні залізниці.