Розгін блокади: На Прикарпатті скликають позачергову сесію облради з вимогою звільнити Авакова


Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич минулої ночі зустрівся з учасниками штабу визволення учасників блокади окупованих територій.

Про це Олександр Сич розповів на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Зустрівся з учасниками Прикарпатського штабу визволення учасників блокади ОРДЛО.Погодили, що їхні вимоги до керівництва держави мають прозвучати на позачерг овій сесіі обласноі ради", - зазначив свободівець. 

Тож, активісти вимагають: 
У термін до 17 березня 2017 р. 
1. Звільнити затриманих учасників блокади торгівлі з ОРДЛО.
2. Закрити кримінальні провадження проти учасників блокади торгівлі з окупованими територіями Донбасу.
3. Звільнити з посади міністра МВС А. Авакова.
4. Звільнити з посади заступника міністра МВС В. Аброськіна.
5. Визнати на законодавчому рівні війною російську агресію проти України та визначити статус окупованих територій.

Окрім того, сьогодні на 12.00 Штаб ініціює проведення з цього приводу народного віча на Вічевому Майдані Івано-Франківська. Водночас, голова облради підписав розпорядження про скликання на Вічевому майдані позачергової сесії з єдиним питання порядку денного - Звернення до Президента, Верховної Ради та Уряду Украіни щодо виконання вимог учасників протестних акцій та мирного врегулювання ситуації.

Як відомо, напередодні 43 людини були затримані під час спеціальної операції СБУ та Національної поліції. Всі вони учасники «торгової блокади». В операції були задіяні понад 500 співробітників поліції, вона була спрямована на протидію диверсійній діяльності в зоні проведення АТО. У перебігу відпрацювання Торецька і прилеглих селищ поліція і СБУ затримали понад 80 осіб. Більшість із них після перевірки відпустили. Решту утримують у відділках поліції. Їх підозрюють у незаконному блокуванні залізниці.

Нагадаємо, залізнична блокада на Донбасі триває вже понад місяць. Поїзди з вугіллям із контрольованих бойовиками територій не пропускають добробати, адже вважають неприпустимою торгівлю з окупантами. Їхня вимога - не тільки зупинити торгівлю, а й офіційно закріпити за територіями, що їх контролює агресор, статус окупованих.

Слід зауважити, на останньому засіданні сесія обласної ради підтримала блокаду окупованих територій.

До теми: Під час захоплення редуту на Донбасі людей били, затримали ветеранів та патріотів, - активіст

Віце-спікер ВР повідомила про звільнення затриманих учасників блокади