Поліція виходить на прикарпатські дороги, аби більше не було "гостинців" зі Львова


Несанкціоноване завезення сміття на територію області обговорили сьогодні в Івано-Франківській облдержадміністрації.

Як зазначив голова ОДА Олег Гончарук, ситуація, яка склалася на Прикарпатті за останній тиждень, є неприпустимою і потрібно якомога швидше розробити алгоритм дій щодо її вирішення.

«Впродовж останніх днів зафіксовано кілька випадків незаконного ввезення львівського сміття на територію області. Надалі маємо запобігти виникненню таких інцидентів та врегулювати ситуацію», - зазначив очільник області.

За словами начальника головного управління національної поліції в області Віктора Шкутова, несанкціоноване завезення сміття несе за собою адміністративну та кримінальну відповідальність. Наразі, щоб запобігти виникненню аналогічних ситуацій, на пунктах в’їзду в область працівниками Нацполіції організовано пости задля перевірки вантажу великогабаритних автомобілів. 

Зокрема, їх поставили на території Тлумацького, Долинського та Рогатинського районів.

"В разі наявності відповідних документів на перевезення побутових відходів, з метою недопущення їх розвантаження у невстановлених місцях, транспортні засоби, які здійснюють їх перевезення будуть супроводжуватись нарядами поліції до кордонів області або до кінцевого пункту призначення, у разі його розташування у межах області. До проведення зазначених заходів, окрім особового складу Тлумацького, Долинського та Рогатинського відділень поліції залучено ще придані сили Тисменицького, Калуського відділів поліції, Рожнятівського та Галицького відділень поліції", - інформую у поліції.

Слід зауважити, в ніч на неділю, 2 липня, невідомі фури привезли і вивантажили сміття в селищі Ланчин, що на Надвірнянщині. А минулої ночі "гостинці" підкинули у приміських Микитинцях.