Потанцювати з містом: У Франківську презентували танцювальний проморолик


Сьогодні, 23 листопада відбулась презентація відео, знятого в рамках проекту «Танцювальний проморолик Івано-Франківська».

Проект «Танцювальний проморолик Івано-Франківська» передбачав підготовку відео на різних локаціях ранкового міста за участю найкращих хореографів. Він демонструє стосунки танцівників і міста: кожен виконує з містом свій танець.

"Ідея з’явилася наприкінці літа в момент, коли ми з моєю 4-річною донечкою танцювали під пісні гурту ONUKA. Ми живемо на 8 поверсі з видом на міське озеро, гори. Був захід сонця, звучала пісня ONUKA «Місто» — саме в цей момент і виникла думка зняти відео, в якому на фоні безлюдного, ранкового міста франківські хореографи, танцюючи, «розповідають» кожен свою історію. Я чітко побачила цю картину — і коли пісня закінчилася, вже точно знала, як все має виглядати", - розповідає авторка проекту Наталія Возняк.

Промомролик акцентує увагу на сучасних танцювальних стилях: він націлений на популяризацію в інтренет-просторі саме сучасного танцю. Такі стилі, як контемп, хауз, хіп-хоп, сальса, брейк-данс, джаз-фанк а також балет, за словами авторки проекту, «найкраще зможуть передати внутрішній стан танцюриста в соло». 

Крім розвитку сучасної танцювальної культури та місцевої танцювальної спільноти, відео сприятиме промоції Івано-Франківська. Як сподіваються в команді проекту, з допомогою танцювального мистецтва ролик допоможе мешканця Франківська по-новому поглянути на рідне місто, а також приверне увагу туристів до Івано-Франківська.