Представники місії ОБСЄ поцікавились підготовкою поліцейських у Франківську


Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні відвідала навчальний центр для нових патрульних поліцейських в Івано-Франківську.

СММ зустрілася з координатором нової патрульної поліції в Івано-Франківську і з координатором навчального процесу з приводу їхньої діяльності, робочого плану та освітніх програм з листопаду 2015 по січень 2016 року.

Координатор повідомив про те, що його відправили з Києва для завершення відбіркового процесу кандидатів для нової патрульної поліції.

Всього по Івано-Франківську було 5 432 заявки. В ході відбіркового тесту, комісія відібрала 210 кандидатів на позиції в патрульній поліції в місті Івано-Франківськ. Усі кандидати пройшли два тести – на визначення рівня IQ і психологічний. Навчальний процес буде завершений до 16 січня 2016.  

Також 25 листопада в Івано-Франківську представники ОБСЄ відвідали захід, організований неурядовими організаціями «Д. О. М. 48.24» (розташована в Івано-Франківську) і «СТАН» (розташована на підконтрольній уряду території в Луганській області). Захід був присвячений обміну досвідом у підтримці внутрішньо переміщених осіб. Тут зібралися більше 20 НУО з Івано-Франківська, Києва, Ужгорода, Кременчука, Макіївки, а також волонтерські групи та представники держустанов, які представили результати своєї роботи з ВПО. Головною метою заходу було встановити платформу для діалогу між ВПО, громадянським суспільством і державними представниками. Прийшли приблизно 40-50 осіб, включаючи місцеві ЗМІ. Хронологія презентації відобразила процес приїзду ВПО в Івано-Франківськ – спочатку соціальний департамент обласної державної адміністрації, потім обласний координаційний центр по роботі з ВПО, центр зайнятості, НУО та інші групи підтримки.