Продати або віддати на благодійність: Як можна позбутися потрібного непотребу


У кожного в шафі є речі, які шкода викинути, а одягати більше не хочеться. Та все ж приходить пора коли потрібно розгрібати полиці. Щоб позбутися непотрібного мотлоху не обов’язково зразу його викидати.

Набридлу футболку, куртку чи сукню, яка роками чекає в шафі особливого випадку і давно вже не по фігурі можна продати чи віддати на благодійність. Вибір є завжди.

Поширеним та найпростішим способом продати одяг є інтернет. Зручно це зробити на спеціальних сайтах, таких як "ОЛХ". Варто тільки написати оголошення, додати фото та чекати, що потенційний покупець зв’яжеться з вами. Втім, треба бути обачним, адже тут частенько трапляються випадки шахрайства.

Окрім того у соцмережах є безліч груп, де франківцям пропонують продати чи купити вживаний товар. Найпопулярнішими є групи «П’яний базар (бомжик), «Франківська барахолка» та «Вживані дитячі речі» у Facebook. Тут також не потрібно докладати значних зусиль.

Зауважимо, щоб продати у соцмережі швидко, необхідно знати одну деталь: найчастіше потенційний покупець бачить ваш товар саме в перші години після того, як ви виставили його на продаж. А ще, щоб прискорити процес продажу, оголошення можна викласти відразу у кількох спільнотах

Також непотрібні речі можна здати в комісійний магазин. Він ідеально підходить для тих, хто немає часу на розмови чи переписку в інтернеті.

Загалом комісійних магазинів в Івано-Франківську є близько десятка, однак більшість з них приймає саме дитячі речі. Єдина умова – усі речі повинні бути чистими, без пошкоджень та відповідати сезону. Щоправда, у Франківську комісійні вже давно не популярні. У розмові з кореспондентом Бліц-Інфо колишня власниця комісійного магазину, де приймали одяг для дорослих пані Оксана зауважує, що магазин прийшлося закрити, оскільки не було попиту.

«Люди хоч і приносили речі, однак їх майже ніхто не купував, тож тримати магазин було збитково», - розповідає жінка.

Натомість продавчиня дитячого комісійного магазину Наталія зауважує, що речі приймаються посезонно. Оцінюють товар спільно з власником. Від зумовленої суми магазин отримує 30%.

Товар у комісійному магазині тримають сезон або ж місяць. Про це також варто домовитися коли приносите речі. Якщо за цей час одяг ніхто так і не купив його повертають власнику.

«Оскільки зараз літо і речей є вдосталь ми наразі не приймаємо нічого. Знову прийом одягу розпочнеться вже наприкінці літа», - зауважує Наталія.

Якщо ж ви маєте куртку чи светр, який вже 10 років не модний, однак у гарному стані, то таку річ можна віддати на благодійність. До прикладу, речі можна передати у Спільноту святого Егідія, що опікується безпритульними. Теплому подарунку у холодну пору року там дуже зрадіють.

Також непотрібний одяг модна віднести у Містечко милосердя святого Миколая, Карітас чи просто залишити в пакеті біля найближчого смітника.