Прикарпатців кличуть на службу за контрактом. Обіцяють високу зарплату та повний соцпакет


Сьогодні в облвійськкоматі відбулась прес-конференція про стан виконання військовими комісарами завдань щодо комплектування військових частин ЗСУ військовослужбовцями за контрактом.

На сході України триває АТО і щоб відновити боєздатність зборйних сил на Прикарпатті проводять відбір громадян на службу за контрактом. Адже, як переконані в обласному військкоматі, в зоні бойових дій повинні воювати професіонали, які готові до цього і морально і фізично, інформує корепондент Бліц-Інфо.

Про це говорилося на сьогоднішній прес-конференції. Зокрема до журналістів звернувся військовий комісар області Володимир Ярмощук. Воєнком дав відповіді на основні птання які цікавлять тих хто роздумує над контрактною службою.

Перш за все військовий пояснив, які вимоги до претендентів.

"Залучаються на службу за контрактом перш за все військовослужбовці строкової служби та мобілізовані у зборойні сили, а також всі бажаючі, які хочуть служити. Ми проводимо набір чоловіків і жінок віком від 18 років" ,- каже Ярмощук.

За словами воєнкома, загалом на Прикарпатті потрібно підписати 500 контрактів на посади рядового і сержантського складу. Перед військовими поставлено завдання укомплектувати кілька бригад і військових частин. Зокрема перш за все це є новостворена 10 гірськоштурмова бригада у Коломиї, навчальні центри у Десні, Старичах, Василькові, Миколаєві, Житомирі та ін.

Одним з найважливіших питань, яке цікавить багатьох є заробітна плата для контрактників. Як розповів Володимир Ярмощук з 1 січня для військовослужбовців збільшили розмір зарплатні.

"Наприклад зарплата для звичайного стрільця, поки він перебуває у військовій частині буде 7 тис.грн. Коли ж солдат відправиться в зону АТО у нього буде надбавка в залежності від місця дислокації. Зокрема для котрактників І-ї лінії оборони така доплата буде  4 200 грн., для ІІ-ї лінії - 1 200 грн., не залежно від військогового звання чи роду військ", - роз'яснив комісар. 

Про переваги служби за контрактом і основні вимоги до кандидатів розповів старший офіцер відділу комплектування і призову Назар Камець. 

"Хто може піти на військову службу за контрактом. Перш за все це чоловіки від 18 до 60 років і жінки від 18 до 40 років, які мають базову середню освіту та не мають судимості. Окрім того кандидати повинні підходити за фізичною підготовкою та морально-психологічними якостями. Вони приходять у військкомат і там їх дають перелік необхідних документів: копія паспорту та ідентифікаційного, копію свідоцтва про народження і свідоцтва про шлюб (якщо є), копію свідоцтва про народження дітей, довідку про відсутність судимості, сертифікати з нарко- і психдиспансерів, фотографії 3х4 і військовий квиток (якщо є), характеристику з місцяроботи, сільської ради чи навчального закладу, автобіографію в писаному і друкованому вигляді", - пояснив алгоритм дій Камець.

Окрім того військовий наголосив, щоб потрапити на контрактну службу потрібно пройти тестуванняСпочатку в обласному військкоматі, а потім після приїзду в навчальному центрі.  

Також у військкоматі наголосили, що військовослужбовцям, які демобілізуються за 4 чергою, будуть пропонувати продовжити службу за контрактом ще на 6 місяців. Якщо ж вони відмовляться, а потім через деякий час все ж захочуть служити за контрактом, то їм доведеться підписувати контракт уже як мінімум на 3 роки.

Контрактникам пропонуються також різні "бонуси". Зокрема одноразова виплата при поступленні на службу призначається: рядовому складу 11 тис.грн., сержантсько-старшинському складу 12 тис.грн., офіцерському складу 13 тис.грн. Окрім того після завершення першого контракту військовослужбовці можуть безкоштовно отримати вищу освіту у військових навчальних закладах. Також, якщо такий законопроект підтримає ВР, то з лютого контрактники зможуть отримувати компенсацію за винаймання житла.

Гаряча лінія для тих, хто вирішив йти на службу за контрактом - 0673406851.