Прикарпатець поцупив у односельця велосипед і поїхав до батьків


Працівники Рогатинського відділення поліції в ході проведення слідчо-розшукових заходів встановили особу, підозрювану в причетності до вчинення крадіжки двохколісника.

Нещодавно до правоохоронців за допомогою звернувся 60-річний мешканець району, який повідомив про крадіжку велосипеда марки «Україна», вартістю понад 2 тис. гривень.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили, що до крадіжки може бути причетним 39-річний односельчанин потерпілого. Як було встановлено, зловмисник, перебуваючи підпитку, проходив біля господарства потерпілого. Помітивши у дворі велосипед, він викрав його і поїхав ним до батьків у сусіднє село.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка).

Згідно санкції статті такий злочин карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Поцуплений двоколісник вилучено та після проведення слідчих дій буде повернуто законному власникові. Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області