Прикарпатські активісти хочуть люструвати директора парку "Гуцульщина"


Громадські організації підписали звернення голові Івано-Франківської облдержадміністрації Олегу Гончаруку, про потребу вжиття заходів щодо зміни директора Національного природнього парку "Гуцульщина".

Офіційне звернення ГО "Правий Сектор Івано-Франківськ" розповсюдив у соціальній мережі Facebook, повідомляє кореспондент "Бліц-Інфо".

Активісти просять Олега Гончарука звільнити директора Національного природнього парку "Гуцульщина", згідно Закону України "Про очищення влади".

"Протягом останніх п’яти років ДП "Кутське ЛГ" та Косівський РП "Райагроліс" знищили територію природно-заповідного фонду НПП "Гуцульщина" без вилучення, створивши умови для вчинення незаконних рубок лісу, що підтверджується масовими кримінальними справами в яких збитки навколишньому природному середовищу складають сотні тисяч гривень", - йдеться у зверненні.

Також активісти зазначають, що директор НПП "Гуцульщина" не вжив жодних заходів щодо належного обстеження ввірених йому територій парку, та не припинив знищення цінних насаджень.

Активісти наголошують, що правоохоронними органами неодноразово  порушувалися кримінальні справи на працівників НПП "Гуцульщина", щодо неналежного збереження територій, та розтрату державних коштів під час проведення ремонтних робіт старого приміщення контори парку.

Таким чином, громадські організації вимагають змінити директора Пророчука В. В. на спеціаліста-патріота, який буде зберігати природу та традиції нашого краю, а не сприятиме його знищенню.