Прикарпатські депутати сумніваються чи приймати у власність оздоровчу базу Нацбанку


На засіданні комісії облради з питань промисловості, будівництва та ЖКГ розглянули питання про передачу незавершеного об’єкта "Оздоровчий комплекс "Прикарпаття" з державної власності у спільну власність області.

За словами начальника управління об’єктами спільної власності територіальних громад Василя Даниша, було звернення Нацбанку про можливість передачі комплексу у власність громади області.

Чиновник зауважив, що комісія облради з питань учасників АТО рекомендувала передати його для реабілітації учасників бойових дій. В той же час у департаменті охорони здоровя рекомендували пристосувати його для лікування серцево-судинних захворювань.

Проте, за словами Даниша, обидві комісії усвідомлюють, що завершення будівництва і подальше утримання комплексу є дуже дороговартісним, тому депутати запропонували зібрати розширену нараду на якій і визначать чи погоджуватись на передачу.

У свою чергу Назарій Іванів пояснив, що зараз завершення будівництва обійдеться у 32 млн. Окрім того також треба враховувати у скільки бюджету обійдеться утримання комплексу.

"Нацбанк колись викупив в області цей обєкт, а тепер не знає що з ним робити і тероризує нас щоб ми забирали. Там ще дуже багато всього потрібно зробити. Тому ми ще хочемо звернутися з ідеєю до Мінсоцполітики, щоб воно утримувало цей об’єкт для реабілітації учасників АТО, адже ми його не потягнемо", - зауважив Назарій Іванів.

Окрім того в ОДА хвилюються стосовно конкретних умов передачі, адже Нацбанк їх досі не озвучив. Тому перший заступник голови ОДА надіслала голові Нацбанку лист у якому попросила конкретизувати умови передачі.