Прикарпатські канали ще можна дивитись без тюнера


З 1 вересня в Україні вимкнули аналогове телебачення. Усі центральні канали, які до сьогодні вели мовлення через аналог зникнули з екранів прикарпатців.

Водночас у ЗМІ з’явилась інформація про те, що концерну РРТ та Нацради тимчасово заборонено вчиняти будь-які дії, що ведуть до відключення аналогового телебачення.

Як розповів Бліц-Інфо представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Івано-Франківській області Ігор Маслов, сьогодні о 00:00 годині відключення не відбулося. Однак близько 10:00 філія концерну РРТ в Івано-Франківській області отримала розпорядження про відключення та виконала його.

Наразі в області відключено аналогове телебачення окрім UA:Перший та місцевих каналів, які не мають ліцензії на цифру. Таких у нашій області є дев’ять – 3 Студія (Івано-Франківськ), НТК (Коломия), Захід (Рогатин), канал КРТ (Тисмениця), Тисмениця, Надвірна, Снятин, КМТ і Незалежність (Калуш). Крім того в статус місцевих попав і 24 канал, який має місцеву ліцензію. Вони повинні зникнути з 1 травня 2019 року.

До теми: Не лишитись біля чорного екрану: Як з вересня прикарпатцям дивитись телебачення

Відключення аналогового ТБ: що потрібно знати