Прикарпатського бійця АТО Романа Ілитчука везуть додому


Тож зараз прикарпатець, якому загрожує до 15 років за гратами, повертається додому. Втім, справі ще не кінець, бо чоловіка тільки відпустили на поруки.

Як повідомляло Бліц-ІнфоРомана Ілитчука з Микуличина запроторили за грати, бо під час патрулювання розбороняв масову бійку за участі п’яних поліціянтів у Дзержинську, що на Донеччині. За вистріли в повітря йому інкримінують ст. 115 ККУ ( Умисне вбивство) та ст. 15 ККУ ( Замах на злочин). Тож Ілитчук може провести у в’язниці від 7 до 15 років за злочин, якого не було.

Чоловік відслужив у зоні АТО понад рік, а кілька днів після демобіліцізації опинився у в'язниці.

"Вже всім відома ситуація, що склалася на східних теренах України щодо Романа Ілитчука. Ціком відомий факт, що він виконав свої обов'язки згідно статуту, так за це його хотіли покарати зовсім недобросовісні правоохоронці. Оманливим шляхом Романа Ілитчука вже з Івано-Франківська заманили на схід ніби підписати документи, після чого взяли під варту та інкримінували практично неіснуючу нісенітницю - вбивство та замах на вбивство. Найцікавіше, що "потерпілі" разом із суддею роздмували, що ж таке зробити, щоб дати Роману срок в 15 років. Але все ж таки, можливо й ситуація набула б такого незаконного повороту, якби мешканці Івано-Франківщини не забили на сполох", - зазначають самооборонівці.

Тож, 23 травня  в Івано-Франківську відбулась акція протесту проти несправедливого суду над Ілитчуком У результаті якої відправили лист-звернення головному військовому прокурору України з проханням розглянути та взяти під свій контроль ситуацію, що відбулась із прикарпатцем.

Сьогодні, 2 червня, відбулося чергове судове засідання, про яке клопотав адвокат Романа Ілитчука. Судді розглянули додані до матеріалів справи позитивні відгуки про бійця, які намагалися проігнорувати і не розглядали на минулих засіданнях. В результаті – суд звільнив Романа Ілитчука на поруки міського голови м. Яремче Василя Онутчака. Крім того, були звернення і від народних депутатів України. А на самому засіданні були присутні прикарпатці, які приїхали підтримати бійця. Про це Станіславському ТБ повідомила дружина бійця Ірина Ілитчук.