Притулок “Дім Сірка” готується до переїзду в Рибне – Марцінків пообіцяв волонтерам охорону


У вівторок, 25 липня, під час зустрічі з міським головою вдалося домовитися про охорону нової території для притулку в Рибному.

Нині в притулку «Дому Сірка» у Загвізді живе 200 собак. Але днями волонтерів поставили перед фактом – територію потрібно звільнити, пише Репортер

Нагадаємо, що раніше «Дім Сірка» отримав 0,4 га в Рибницькому лісництві під притулок для тварин на 20 років. Та досі переїхати не вдалося, адже, за словами волонтерів притулку, мешканці сусіднього Підлісся категорично проти такого сусідства.

Тож керівник благодійної організації «Дім Сірка» Наталя Когут каже, що Руслан Марцінків виділить для охорони Муніципальну варту.

“Марцінків обіцяв дати з понеділка варту. Але ми все одно вийдемо завтра під білу хату на мирну акцію і з понеділка ми мали б вже починати роботи з переїзду, – говорить НАталя Когут. – Нам треба достукатися до ОДА, щоб вплинути на Підлісся і їх депутатів. Гончарук ще досі не дав нам відповіді на наш лист”.

На 30 червня в Підліссі запланували громадські слухання про новий притулок в Рибному. Та Наталя Когут каже, що без підтримки Гончарука на слухання йти немає змісту, бо за її словами, там не буде з ким говорити.

Голова села Підлісся Наталія Бойко конфлікт заперечує, каже, що територія в Рибницькому лісництві не належить до її села.

“Я на неділю роблю схід села, – говорить Наталія Бойко. – Наталя Когут хай доводить людям, що вона хоче. Ніякого конфлікту у нас не було. Хіба якісь лісники виходили. У нас люди можуть бути проти, бо там, де має бути притулок, йде дорога, якою проходить хресна хода, там є джерельна водичка, капличка поряд, а трохи далі в лісі поховані воїни УПА. Але це не тільки моє село. На цю хресну дорогу йде і Загвіздя і Рибне. Ця територія поза межами населеного пункту, це все що я можу сказати”.