Рідним загиблих в АТО прикарпатців будуть виплачувати допомогу


Сьогодні, 12 серпня в Івано-Франківську триває позачергова сьома сесія облради сьомого демократичного скликання.

Серед іншого, депутати внесли зміни до «Обласної програми підтримки сімей загиблих і постраждалих під час масових акцій громадського протесту  в період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року, учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, та інших громадян, які залучалися і брали участь в антитерористичній операції в районах її проведення», інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами заступника директора департаменту соцполітики ОДА Віталія Яворського зміни стосуються родин загиблих учасників АТО, а також добровольців. Згідно нього, діти яким не виповнилося 18 років, а також неповнолітні брати і сестри загиблих бійців отримуватимуть щомісячну допомогу у розмірі прожиткового мінімуму. Посадовець додав, що на виплату допомоги родинам добровольців у рік необхідно 50 тисяч гривень.

Нагадаємо, на травневій сесії облради депутати доповнили цю програму пунктом щомісячних виплат прожиткового мінімуму неповнолітнім дітям, братам та сестрам загиблих майданівців. Тоді ж, голова обласної ради Олександр Сич доручив опрацювати й питання допомоги й дітям загиблих добровольців АТО.