Саакашвілі у Франківську проігнорував власну прес-конференцію


Сьогодні, 23 лютого напередодні Антикорупційного форуму в конференц-залі "Надія" мала відбутись годинна зустріч Міхаела Саакашвілі з франківськими журналістами. Втім, політик не з'явився.

А точніше за 20 хвилин до прес-конференції покинув готель "Надія", передає кореспондент Бліц-Інфо з місця події. Цей момент вдалось зафіксувати журналістам.  

Втім, пресі пояснили, що Саакашвілі "не встиг приїхати на зустріч". Замість нього прибули представники його команди: Георгій Вашадзе - депутат грузинського парламенту, член команди Саакашвілі, Василь Гацько – лідер партії Демократичний Альянс та Володимир Федорин – співзасновник центру вільної економіки імені Бендукідзе. На запитання журналістів, чому анонсувалась зустріч з Саакашвілі, а прийшли зовсім інші люди, представники команди порадили "спитатись у організаторів".

Тож, під час зустрічі з пресою Василь Гацько повідомив, що Уряд як і вся українська влада діє неефективно.

"І в нас є тільки два виходи: можна скласти руки і чекати або ж об'єднати різні середовища. Сьогодні у Франківську ми презентуємо п'ять вимог, які потрібно змусити владу їх виконати", - зазначив Василь Гацько.

А саме, команда Саакашвілі вимагає :

1. Відправити Яценюка у відставку та сформувати новий уряд, який діятиме в інтересах переважної більшості українців, а не союзу олігархів та корупціонерів.

2. Призначити незалежного Генерального прокурора, здатного знищити корумповану систему, а не захищати її.

3. Ухвалити закони, якими забезпечується економічна свобода, створюються можливості громадянам і бізнесу працювати чесно та ставати багатшими.

4. Забезпечити невідворотність покарання для корупціонерів.

5. Запровадити нове виборче законодавство, яке викине олігархів з політики.

До слова, франківський активіст Максим Кицюк на своїй сторінці у Facebook заявив, що це не "антикорупційний форум", а фарс. І закликав всіх адекватних людей ігнорувати це дійство, адже мова йде не про боротьбу з корупцію, а політичні дивіденти напередні нових парламенських виборів.

"Не піду на цей "антикорупційний" фарс і усіх адекватних закликаю бойкотувати політичне зібрання "Антикорупційний форум" в Івано-Франківську. Взагалі по руках бити треба політиканів за використання слів "антикорупційний" та "боротьба з корупцією" щодо політичних проектів", - написав Кицюк.

З його думкою багато погодились, інші ж, навпаки - заперечили можливість створення політичного проекту під "покровом" громадського руху.

Та команда Саакашвілі фактично підтвердила думку про те, що "Антикорупційний форум" стане новим політичним проектом.

"Вчора Саакашвілі говорив про те, що потрібні дострокові вибори. У нас ще не було дискусії про створення політичної сили, однак деякі наші активісти говорили, що будуть робити політичку кар'єру, інші – ж ні", - зазначив Володимир Федорин.

Натомість Василь Гацько наголосив, що Антикорупційний рух все ж не відкидає можливості створити політичну партію та йти на позачергові парламенські вибори.

До теми: До організації антикорупційного форуму у Франківську причетний скандальновідомий кандидат у депутати