САД провело конкурс на ремонт вже відремонтованої дороги. Поліція розслідує справу


Слідчий суддя Івано-Франківського міського суду надав дозвіл на тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні офісного приміщення Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області через ремонт дороги Новиця - Середній Угринів.

Як зазначається у матеріалах справи, у Калуський відділ поліції надійшов рапорт з Управління захисту економіки про те, що начальник Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області та його заступник умисно включили роботи, які вже виконані ТзОВ «ПМК-22» до кошторисної частини тендерної документації на закупівлю послуг з поточного середнього ремонту автомобільної дороги загального користування місцевого значення С090608 Новиця - Середній Угринів на ділянці км 0+000 - км 8+280. Раніше цю дорогу відремонтували на замовлення Департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської обласної державної адміністрації. Це за словами слідчого може призвести до розтрати бюджетних коштів в сумі приблизно 1 351 200,00 гривень, інформує Бліц-Інфо

У ході проведення досудового розслідуванні встановлено, що 3 серпня минулого року відповідно до інформації оприлюдненої в електронній системі Prozorro, Службою автомобільних доріг в Івано-Франківській області проведено відкриті торги по будівництву об'єкта: Поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення С090608 Новиця-Середній Угринів на ділянці км 0+000-км 8+280 , очікуваною вартістю 64002660,00 гривень.

За результатами проведеної процедури закупівлі, між Службою автомобільних доріг та ТОВ «ПБС» , яке визнано переможцем конкурсу, 5 жовтня було укладено договір. Згідно угоди «ПБС» мало відремонтувати дорогу протягом жовтня 2017 року - грудня 2018 року.

18 червня цього року на адресу Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області поліція направила листа про надання інформації та копій необхідних документів щодо виконання підрядних робіт по вказаному об'єкту. Однак САД вимогу слідчого проігнорувала та не надало жодної відповіді.

Через це виникла необхідність в отриманні доступу та вилученні оригіналів документів у Службі автомобільних доріг в Івано-Франківській області, де міститься інформація щодо виконання робіт по будівництву дороги.

У підсумку суд вирішив надав слідчому відділу тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області з можливістю ознайомитись з ними, зробити та вилучити їх належним чином засвідчені копії. А саме, до: положення про тендерний комітет, документацію по проведення тендерної закупівлі послуг по будівництву цього об'єкта, експертних звітів, дозволів на проведення даного виду робіт, робочих проектів, договорів підряду (субпідряду), локальні та зведені кошториси, акти виконаних робіт форми КБ-2в, відомості ресурсів та матеріалів, довідки про вартість виконаних робіт форми КБ-3, акти прийому передачі товару, рахунки-фактури, довіреності на отримання товарно-матеріальних цінностей їх походження (прихідні документи); фінансово-господарські документи, що підтверджують сплату коштів (платіжні доручення, виписки банківських установ, прибуткові та видаткові касові ордери, чеки РРО в тому числі, щодо їх походження), та інших документів, які складалися та використовувалися при виконанні робіт по об'єкту: Поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення С090608 Новиця-Середній Угринів на ділянці км 0+000-км 8+280 .