Що робити, якщо у пологовому не видали пакунок малюка


У разі, якщо на день виписки новонародженої дитини з пологовому будинку пакунок малюка не видали, потрібно звернутися у місцевий структурний підрозділ з питань соціального захисту населення.

На підставі цієї заяви підрозділ має доставити бейбі-бокс за місцем проживання протягом 17 робочих днів. Про це повідомляють у міністерстві соціальної політики.

Нагадаємо, кожна мама, яка виписується з пологового будинку починаючи з 1 вересня 2018 року, має отримати під час виписки одноразову натуральну допомогу “пакунок малюка”.

Якщо на день виписки новонародженої дитини у пологовому будинку була відсутня допомога “пакунок малюка”, місцевий структурний підрозділ з питань соціального захисту населення на підставі заяви отримувача допомоги “пакунок малюка” організовує забезпечення отримувача такою допомогою.

Відтак кожна мама, яка буде виписуватись з пологового будинку з 1 вересня 2018 року, може звернутись із письмовою заявою про отримання одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” до місцевого структурного підрозділу з питань соціального захисту населення. Заяву можна подати безпосередньо в пологовому будинку.