Сільський голова Хриплина каже, що в село вночі завезли львівське сміття


Вчора, 21 червня, на приватній територію с. Хриплин Івано-Франківської області розвантажили декілька фур львівського сміття, хоча повинні були доставити папір для переробки.

Сільський голова Хриплина Роман Соколик розповів, що вранці 22 червня сільський депутат виявив в’їзд нелегального сміття в одне з нежитлових приміщень, яке знаходиться в Хриплинській промисловій зоні за адресою Пресмашівська, 23, пише МІСТО. Це приміщення є приватною власністю одного із підприємств, яке підписало зі столичною фірмою договір щодо оренди. Приміщення орендували для громадської діяльності, зокрема, сортування вторинної сировини паперу. Тобто сюди повинні були доставити папір для переробки, а натомість привезли сміття.

Роман Соколик каже, що, ймовірно, 4-5 фур завозили сміття впродовж 22:00-00:00.

“Вони завезли його вночі і навіть наймали спеціальну техніку, щоб помістити у склад. Я одразу повідомив про це у Державну екологічну інспекцію, поліцію та “Муніципальну варту“, — зауважив війт села.

Власника сміття не знайшли, однак, сільський голова впевнений: воно зі Львова.

“Я особисто бачив там львівські магазинні чеки, зошити. Звичайно, всі підозри на Львів, адже наразі відбувається масове вивезення сміття по Україні і я впевнений, що саме воно до нас і  потрапило“, — стверджує Роман Соколик.

Очільник Хриплина каже, що, перш за все, відповідати за цю ситуацію буде власник приміщення, адже він повинен контролювати процеси, які відбуваються на орендованій ним території.

“Працівники Хриплинського промислового вузлу також повинні контролювати все і не підписувати договори з незнайомими фірмами, які займаються вторинню сировиною“, — наголосив сільський голова.

Як повідомляв кореспондент Бліц-Інфо, напередодні стало очільник Львова поскаржився в мережі, що сім міст Прикарпаття офіційно відмовились приймати їхнє сміття.