Спеціальна комісія РДА визначить, хто винен в отруєнні пастуха і худоби у Медині


Вчора надвечір у селі Мединя галицького району трапилася біда. В селян масово захворіла худоба.

Окрім того медична допомога знадобилась жінці, яка пасла тварин. Люди викликали поліцію і написали заяви. 

Сьогодні зранку обурені селяни пікетували Галицьку РДА, інформує кореспондентка Бліц-Інфо. Голова РДА пообіцяв людям, що завтра на місце події виїде спеціальна комісія, яка вивчатиме обставини події.

На місці вже працюють спеціалісти Галицького районного управління ГУ Держпродспоживслужби. Вони проводять розслідування випадку обробки полів пестицидами.

"2 травня в другій половині дня до спеціалістів Держпродспоживслужби звернулось 10 жителів села Мединя з приводу захворювання корів. Одна корова захворіла безпосередньо на пасовищі, де їй була надана первинна ветеринарна допомога. Спеціалістом ветеринарної медицини було рекомендовано власникам тварин забрати їх з пасовища, надано рекомендації щодо годівлі та догляду, при погіршенні стану – звертатись до ветеринарного лікаря", - йдеться у повідомленні Дежпродспоживслужби. 

Водночас, представники агрохолдингу "Мрія", який селяни звинувачують в обробці, спростовують інформацію про оренду поля в цьому селі.

"Агрохолдинг «Мрія» у селі Мединя Галицького району не працює та не має жодного поля. Найближчі до зазначеного місця подій поля, які знаходяться в оренді Компанії, розташовані за 3 км від села Мединя та відділені від нього лісом. На цих полях у кінці травня заплановано посів соняшника. В цій зоні Агрохолдинг «Мрія» у 2018 році не вирощує і не має жодного поля озимої пшениці. Найближче поле з цією культурою розташоване на відстані 25 км від села Мединя. Наразі встановлено, що місцевий фермер кропив поле озимої пшениці у с. Мединя", - йдеться у повідомленні компанії.

До теми: В Галицькому районі після обробки полів хімікатами в селі масово захворіла худоба

Читайте Бліц-Інфо в FacebookTelegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!