Справа Коцаби. Монтян у суді запропонувала свідку “в голову з ноги”


У вівторок, 30 червня, у Івано-Франківському міському суді продовжили допитувати свідків сторони обвинувачення по справі блогера Руслана Коцаби, якого підозрюють у держзраді та пережшкоджанні діяльності ЗСУ.

“Це – фейкові свідки, які мене не знають, які нічого не знають!”, – кричав Коцаба, поки судді не зайшли до зали.

На сьогоднішньому засіданні мали допитати п’ятьох свідків, одного із них Коцаба впізнав, пише Репортер

“Зараз я бачу, що прийшов свідчити “Шрек” і саме з ним у мене неприязні стосунки – він погрожував мені вбивством, він фізично хотів мене копати, – продовжив обвинувачений. – “Шрек” перешкоджав моїй журналістській діяльності, коли я брав інтерв’ю у командира 5-го батальйону Прикарпаття. Тоді він надав слідчому документ, що він обмежено осудний, а тепер він приходить до суду і хоче свідчити”.

Незважаючи на прохання Коцаби не допитувати цього свідка, який є вже 17 у справі, суд вирішив вислухати його. Він не порозумівся із захисником Тетяни Монтян, та запропонувала “дати йому в голову з ноги”. Детальніше – на відео:

Троє свідків, яких викликали до суду, сьогодні не з’вились, без будь-яких попереджень та пояснень.

Загалом допитали вже 20 свідків по цій справі. Зазначимо, більшість із них особисто не були знайомі із Коцабою, лише бачили у мережі відеозвернення “Я проти мобілізації” або ж його інтерв’ю на російських телеканалах. Ще понад 20 мають допитати – і це лише запропоновані стороною обвинувачення.

Суд продовжив Руслану Коцабі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 28 серпня.

Наступне засідання – 17 липня о 14:00.