Стали відомі деталі затримання на хабарі посадовця державного лісгоспу


Співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури викрили на хабарі виконуючого обов’язки директора одного з державних підприємств у галузі лісового господарства на Івано-Франківщині.

Правоохоронці встановили, що посадовець запровадив схему вимагання грошей з підприємців за своєчасне і безперешкодне відвантаження пиломатеріалів, які вони законно придбали на аукціонах з продажу лісопродукції. Він встановив «тариф» у розмірі ста гривень за один кубометр лісоматеріалів. Зазначені кошти підприємці мали перераховувати відповідним посередникам або посадовцю. У разі відмови платити, зловмисник погрожував невидачею продукції, інформує прес-служба УСБУ в області.

За попередньою інформацією, реалізація злочинної схеми дозволяла посадовцю незаконно отримувати близько трьохсот тисяч гривень щомісяця.

Співробітники СБ України затримали керівника держпідприємства на автозаправній станції під час одержання трьох тисяч ста гривень неправомірної вигоди. Ці кошти склали черговий транш хабара у сумі дванадцять тисяч двісті гривень, який він вимагав за відвантаження підприємцю деревини.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру у скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу.

Триває досудове розслідування.