Суд у справі Коцаби: Одіозна правозахисниця перетворила допит свідків на суперечки


Сьогодні в Івано-Франківському міському суді продовжили розгляд судового засідання у кримінальній справі Руслана Коцаби. Як відомо, його звинувачують у державній зраді.

На попередніх засіданнях вже заслухали 20 свідків із 58. Тож сьогодні допит свідків продовжили, повідомляє кореспондент Бліц-Інфо.

Першим свідком на сьогодні був  демобілізований військовослужбовець з Коломиї. За його словами, відеозвернення Коцаби побачив у госпіталі, де перебував через поранення. Вважає, що це дуже негативно відбивається на психологічному стані бійців. На запитання прокурора, де саме служив свідок, військовий зазначив, що він пройшов багато міст, зокрема був до останнього дня у Донецькому аеропорту. І неодноразово бачив там регулярні російські війська, знаходив документи РФ. Бачив також чеченців.

Натомість скандальна адвокатка Монтян поцікавилась як свідок відрізнив регулярну армію від просто найманців. Свідок повторив, що за наявними у них документами. Та Монтян така відповідь не влаштувала і вона знову повторила питання. У результаті, допит свідка перетворився на суперечку, яку зупинила суддя. На цьому допит цього свідка завершили.

Наступним свідком теж був військовослужбовець. Чоловіка дуже обурила заява Коцаби і він навіть пригрозив йому розстрілом, оскільки вважає державним зрадником. У результаті в залі суду знову спалахнула суперечка. Колегія суддів була змушена оголосити перерву.