Суд виніс рішення у справі начальника прикарпатської ДМС


Сьогодні у Богородчанському районному суді продовжили розгляд адмінпорушення щодо начальника обласного управління ДМС Сергія Саїва.

Як відомо, чиновника зупинили нетверезим за кермом. Подія трапилась на вулиці Незалежності ще в січні, передає кореспондент Бліц-Інфо. Як тоді розповіли у прес-службі патрульної поліції, на 102 надійшло повідомлення про підозрілу автівку, що виїхала від одного із розважальних закладів Франківська. За кермом перебував Сергій Саїв. Патрульні запідозрили, що він п'яний, тож запропонували пройти тест на "Драгер". Кажуть, у чоловіка були всі ознаки сп'яніння: запах алкоголю з рота, тремтіння рук, порушення координації та мови, різка зміна кольору обличчя.

Та начальник обласного управління ДМС пройти тест відмовився, не поїхав він з копами і до медзакладу. Тож поліцейські у присутності двох свідків склали адмінпротокол за статтею 130 КУпАП (відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження огляду на стан сп'яніння або щодо вживання таких лікарських препаратів, що розцінюється як керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння).

Спочатку справу направили до Івано-Франківського міського суду, однак пізніше надійшла заява від Сергія Саїва про передачу матеріалів до суду за місцем проживання - у Богородчани. Справу у Богородчанському суді веде суддя Ірина Круль, інформує кореспондент Бліц-Інфо із зали суду. До слова, під час судових засідання у присутніх склалось враження, що суддя та підсудний давно знайомі. Зокрема, суддя Ірина Круль неодноразово зверталась до начальника ДМС з фразою "Що будемо далі робити, Саїв?". 

Сьогодні, 11 травня мали продовжити допит свідків. Однак за словами судді, повістки для свідків повернулися назад. Сам підсудний зазначив, що оскільки немає свідків потрібно продовжувати розгляд справи без них. Не заперечувала і його захисниця.

Відтак суддя почала переглядати відеоматеріали, попередньо поцікавившись у Саїва чи є потреба переглядати відео із наркодиспансеру. Спочатку присутні переглянули відео з нагрудних відеореєстраторів патрульних. На ньому патрульні пояснили водію причину зупинки та запропонували пройти тест на вживання алкоголю. На відео чітко чути, як Саїв декілька раз відмовляється пройти тест на алкоголь на місці. Щоправда погодився поїхати в обласний наркодиспансер та тільки своєю автівкою. Коли патрульні сказали, що її необхідно залишити, Саїв знову відмовився.

У залі суду Саїв заявив, що є полковником міліції і має інформацію, що за зупинку керівника патрульним дають 10 тисяч гривень премії. Окрім того Сергій Саїв наголосив, що свідки знаходилися "десь метр від заднього колеса його автівки, тож чути запах алкоголю вони не могли".

"Протокол був складений з порушенням, тож і постанова була складена незаконно", - наголосив підсудний.

Його захисниця взагалі заявила, що протокол був сфальсифікованим. Тому просила суддю не враховувати свідчення свідків, мовляв вони не мають підтвердження та закрити справу у зв'язку з відсутністю складу злочину.

Повернувшись із нарадчої кімнати суддя зачитала вирок: в діях Саїва відсутні ознаки правоопорушення, передбачені статтею 130. Тож протокол визнала безпідставним та прийняла рішення про закриття справи.

До теми: Справа начальника прикарпатської ДМС: У суді заслухали медика, що робила тест на алкоголь