Суддя відхилив клопотання про відвід прокурорів у справі Жовніра


Сьогодні, 5 жовтня, в Івано-Франківського міському суді обрали міру запобіжного заходу для затриманого на хабарі начальнику регіонального відділення Фонду держмайна Зіновію Жовніру.

Заслухавши клопотання прокурора та адвокатів Жовніра суддя пішов до нарадчої кімнати, інформує кореспондент Бліц-Інфо з місця події. 

Повернувшись до зали суддя відхилив клопотання про відвід прокурорів.

В той же час адвокат просив оголосити перерву до завтра бо Жовніру стало зле і потрібен час для надання допомоги. Прокурор проти такого клопотання не заперечував.

Тож суддя оголосив перерву до півгодини для надання допомоги.

Нагадаємо, високопосадовця затримали напередодні під час отримання 20 тисяч доларів. Також про цей випадок розповів генпрокурор України Юрій Луценко. Він підтвердив, що затримали саме скандального Зіновія Жовніра. Відтак подробиці затримання хабарнника також розповіли у прокуратурі.

Як відомо, його звільнення громадськість Прикарпаття вимагала ще минулоріч за підозри у махінаціях з державним майном та вимагання хабарів. Та Жовнір відмовився піти з посади, мотивуючи це тим, що "громада його на посаду не призначала". За що був облитий зеленкою.