Свято не для всіх: У селі Раковець батьки не пустили дітей до аварійної школи


Свято Першого дзвоника дуже важливе для кожного першокласника, проте в селі Раковець діти вже другий рік не мають можливості його відсвяткувати.

У селі Раковець на Прикарпатті знову не відбулась святкова лінійка - батьки просто не впустили дітей до аварійної школи, інформує Бліц-Інфо.

Як розповідають батьки, упродовж літа уже традиційного нічого не робили. Директор взагалі в США виїхав, його немає. В аварійній школі навчається 220 учнів.

"Частина навчальних корпусів – глиняні будівлі з минулого століття. Старі пічки не дають тепла, лише закопчують маленькі класи. Тоді як в кожному тулиться не менше 20 учнів. Кілька класів прихистили в сільській раді та дитячому садочку. Нову школу будують сьомий рік. Щоправда роботи починають лише тоді, коли батьки виходять на протести", - розповідає мама школяра.

З навчального року в Раковці в перший клас піде півсотні школярів. Батьки не погоджуються возити їх у сусідні села. Окрім того довколишні школи не можуть вмістити стільки учнів.

О 10 годині біля школи зібралися збори села на які приїхали представники районної влади. І батьки і чиновники пішли на будівництво нової школи, щоб на місці вирішити, що робити далі.