Туркменістанець, якого підозрюють у вбивстві каже, що знайшов дівчину вже мертвою


Сьогодні, 14 червня, в Івано-Франківському міському суді обрали запобіжний захід громадянину Туркменістану Єльдару Астанову, якого підозрюють у вбивстві студентки з Болгарії.

Які відомо, студентку з Болгарії, що зникла в Івано-Франківську в останній день весни, знайшли мертвою. Тіло дівчини вже доставили в морг де її опізнали родичі. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 115 (навмисне вбивство). Поліцейські також затримали ймовірного вбивцю - її хлопця, повідомляє кореспондент Бліц-Інфо

Справу розглядає суддя-слідчий Олена Татарінова. На початку засідання підозрюваний заявив, що проти присутності преси. Інакше відмовляється давати свідчення. Тож його адвокат подала клопотання про проведення закритого засідання. Прокурор проти такого заперечив, заявши що для закритого засідання немає підстав. На це туркмен заявив, що не буде давати свідчення. Втім, суд відхилив це клопотання. 

Опісля прокурор розповів деталі злочину - 31 травня підозрюваний у суперечці наніс громадянці Болгарії кілька ударів невстановленим предметом у важливі ділянки тіла, від яких вона померла. А 1 червня поклав її тіло у валізу та втопив в озері на Рожнятівщині.

Прокурор вважає, що Астанова потрібно залишити під вартою на час слідства, оскільки він намагався приховати сліди злочину, може тиснути на свідків та може переховуватись від слідства, немає постійного місця проживання, бо останні роки жив за різними адресами.

Натомість, адвокат підозрюваного заперечила проти утримання під вартою її підзахисного. Адвокат наголосила, що підозрюваний дає свідчення і співпрацює зі слідством. Він не приховує, що була суперечка, втім запевняє, що смертельну черепно-мозкову травму наніс не він. Адвокат аргументувала, що слідство немає доказів, що він вчинив умисне вбивство.

"Потерпіла зловживала наркотиками, і в день смерті неодноразово падала, намагаючись вилізти через вікно. Тож наразі невідомо, як вона отримала смертельну травму. Того дня він знайшов її на підлозі у ванній та переніс на ліжко. А зранку виявив, що вона мертва. На тілі є сліди, що свідчать про те, що мій підзахисний намагався зробити їй штучне дихання. Тож не можна стверджувати, що він вчинив навмисне вбивство. Прошу обрати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту" - клопотала адвокат.

Вислухавши сторони суддя пішла у нарадчу кімнату. У підсумку, Івано-Франківський міський суд виніс рішення про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на 60 днів до 14 серпня 2017 року.

Нагадаємо, подруга повідомила, що дівчина зникла після зустрічі з хлопцем-турком, який часто її бив. Ввечері 12 травня стало відомо, що на Прикарпатті імовірно знайшли тіло зниклої студентки з Болгарії. Наступного дня в поліції повідомили , що тіло дівчини запхали у валізу та втопили в озері. Опісля слідчі розповіли жахливі деталі вбивства студентки з Болгарії.

До теми: Поліція вже другий тиждень розшукує студентку з Болгарії, що зникла в Франківську.