У Франківську чотирьом чиновницям ОДА виділили по 200 тисяч на житло


Голова Івано-Франківської обласної адміністрації виділив по 200 тисяч гривень з обласного бюджету на поліпшення житлових умов чотирьом чиновницям – двом працівницям з облдержадміністрації, а двом – з облради.

На ці ж потреби родинам загиблих прикарпатських військових не виділено ні копійки, пише Курс.

Івано-Франківська обласна рада оприлюднила інформацію про хід виконання програм за 9 місяців 2015 року. Так, за програмою соціального захисту населення Івано-Франківської області у 2012-2016 роках чотири особи отримали 800 тисяч гривень на поліпшення житлових умов.

Натомість для поліпшення житлових умов сімей, члени яких загинули (померли) під час проведення антитерористичної операції, інвалідів І групи, інвалідність яких пов’язана з участю в АТО, передбачено 800 тисяч гривень, а профінансовано – аж нуль (!) гривень.

КУРС вирішив з'ясувати, хто ці особи, яких голова ОДА Олег Гончарук так високо цінує. Виявляється, за розпорядженням голови ОДА, по 200 тисяч отримали:

 - Галіпчак Ольга Василівна – секретарка першого заступника голови обласної ради Олександра Левицького, який під час Євромайдану прославився прізвиськом "Чоловік Божий". 

- Кубік Галина Юріївна – консультант відділу документаційного забезпечення та контролю Івано-Франківської обласної ради.

- Щербатюк Оксана Степанівна – заступник начальника загального відділу управління внутрішнього аудиту, загального документообігу та контролю апарату обласної державної адміністрації.

- Пазюк Наталія Іванівна – начальник управління бухгалтерського обліку та господарського забезпечення - головний бухгалтер департаменту фінансів обласної державної адміністрації. 

Відповідне розпорядження датоване 27 серпня 2015 року.

Для порівняння: за дев'ять місяців цього року одноразову грошову допомогу виділено 916 громадянам на суму 821 тисяча гривень. Надано матеріальну допомогу 58 особам у зв’язку з втратою члена сім’ї, смерть якого пов’язана з участю в антитерористичній операції, на суму 818 тисяч. Це, до речі, єдині кошти, які надійшли на виконання програми сімей загиблих (постраждалих) під час масових акцій громадського протесту в період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року, військовослужбовців і працівників правоохоронних органів, які брали участь в Антитерористичній операції в східних областях України.