У Франківську презентували реальну картину виділення землі бійцям АТО


Сьогодні, 29 квітня в Івано-Франківську презентували дорожню карту для учасників АТО.

За словами заступника голови правління обласного центру учасників АТО Тараса Кузя, на сьогоднішній день є проблеми з отриманням земельних ділянок для учасників АТО, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

«Потрібно мати розуміння на якому етапі отримання земельних ділянок, адже зараз це питання розтягують на два роки. адже відсоток отримання земельних ділянок як в місті так і в області практично нуль», - розповів Кузь.

Він додав, що всі учасники АТО повинні знати куди піти та які документи подати щоб отримати земельну ділянку.

«Потрібно мінімізувати бігання по кабінетах», - додав координатор центру учасників АТО.

Представник Держгеокадастру Анатолій Собчук зазначив, що наразі місто зарезервувало 2,2 га землі для учасників АТО, натомість найгірша картина у Косівському районі – 0.

«У нас створено 4 реєстри – перший – «Сімї члени яких загинули під час участі в АТО»  у ньому 20 чоловік, друга – «Поранені» - 18, третя – наш сором «Урочище «Сад» - 135 чоловік та четверта – «Загальна» - 615 чоловік», - розповів посадовець.

За його словами, найкраще у напрямку виділення землі працює Городенківський район – 99%, місто Коломия – 88% та Коломийський район – 72%. Найгірше – Калуш – 26%, Яремче – 11% та Франківськ – 6%.

«Ці 6% що є в Івано-Франківська дають приміські села. А якщо дивитися саме місто то буде 0», - додав активіст Василь Андріїв.

Загалом за станом на 27 квітня в області подано 4059 заяв а в місті 1017.

До теми: Франківські чиновники відмовили бійцю АТО в земельній ділянці, посилаючись на статус переселенця