У Франківську розповіли наскільки доброчесні судді Апеляційного суду


В Івано-Франківську презентували результати аналізу суддів Апеляційного суду Івано-Франківської області за критеріями доброчесності.

За словами директора центру демократії та верховенства права Тараса Шевченка, суддів «фільтрували» за чіткими критеріями, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Керівник відділу комунікації та адвокації центру демократії та верховенства права Лілії Дроздик розповіла, що вони розробили критерії, за якими розглядали суддів. А саме, непричетність до корупції та кримінальних правопорушень, непричетність до ухвалення сумнівних рішень,

Прозорість статків, непричетність до порушення прав людини та дотримання норм професійної етики.

Вона додала, що також звертали увагу, чи оскаржувались рішення у Європейському судді з прав людини.

«В Апеляційному суді працює 18 суддів. Шість з них є не доброчесні. Дехто з суддів є не доброчесним зразу у декількох критеріях. Зокрема, 1 має непрозорі статки, 5 причетні до ухвалення сумнівних рішень та ще один – порушник норм професійної етики», - зазначила Дроздик.

Активістка розповіла, що суддя що найбільш не доброчесним є суддя Володимир Гандзюк, якого затримали у нетверезому стані за кермом. Він також у складі колегії скасував рішення у справі Коцаби. Це рішення у подальшому Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ було скасоване.