У Франківську відкриють пункт надання невідкладної медичної допомоги


На базі Івано-Франківської міської поліклініки № 2 у 2020 році планують відкрити пункт надання невідкладної медичної допомоги.

Він буде підпорядковуватися Центру первинної медичної і консультативно-діагностичної допомоги та обслуговуватиме мешканців міста, які не підлягають під екстрені виклики.

Про це розповіла у програмі «РадіоДень» директорка «Центру первинної медичної і консультативно-діагностичної допомоги” Ольга Савчук.

«Це буде цілодобовий пункт медичної допомоги, де позмінно чергуватимуть дві бригади лікарів. Буде машина для надання невідкладної допомоги. Якщо, наприклад, у паліативного пацієнта чи пацієнта з бронхіальною астмою станеться напад, то це - наш пацієнт, а не екстреної медичної допомоги. І тоді диспетчер екстреної медичної допомоги перенаправлятиме виклики до нас.

Ми з лікарями провели спеціальні тренінгові курси. Лікарі оснащені, вони можуть вдома поміряти глюкометром цукор, пульсоксиметром – парціальний рівень тиску кисню і т. д. Також ми закупили медикаменти для невідкладної медичної допомоги».