У новий садочок на Пасічній формують списки на сьоме червня


Сьогодні, 1 червня, у Центрі надання адміністративних послуг стартувала реєстрація до дитсадка "Вишиванка", який нещодавно відкрили на Пасічній.

Щоб записати своє чадо до нового садка батьки займали чергу ще з вчорашнього вечора. Оскільки ЦНАП може зареєструвати близько сотні людей за один день, а вже зранку їх було близько трьохсот,  сформовані людьми списки вивісили на дверях установи. Наразі вони є на 2, 3 та 6 червня. Тож черга, що стояла від учора вже розішлась. Водночас 14 людей записалось на 7 червня.

До сформованого списку підходить багатодітний батько Ігор та дивується кількістю прізвищ. У розмові з кореспондентом Бліц-Інфо він зазначає, що хотів записати у новий садочок відразу трьох своїх дітей – маленьких двійнят та старшого сина.

"Вибрали "Вишиванку" через те, що він новий та й проживаємо на Пасічній", - зазначає чоловік.

У середині приміщення люди заповнюють бланки, інколи хтось підходить до столу звернень, щоб записатися вже на наступний тиждень.

У ЦНАПі кажуть, що жодного ажіотажу немає, на сьогодні всі отримали талончики, сформували списки.

"Ми записалися в обід, а стояли від дев'ятої години вечора і до самого ранку, тож на сьогодні у списку – 74. Дуже багато людей хочуть у цей садочок, адже новий та зручно. А ми вибрали його через те, що живемо біля нього", - зазначає франківчанка Тетяна Батіг.

Однак не всі, хто зареєструвався задоволені перебігом черги. Так, Василь обурюється, що відстояв чергу ще вчора звечора, записався та пішов додому, а прийшовши сьогодні побачив, що він по списку зможе зереєструватись аж 3 червня.

Нагадаємо, раніше секретар міськради Оксана Савчук пояснила, чому не було попередньої реєстрації. Це зумовлено тим, щоб освітян не могли звинуватити у наданню переваги тим чи іншим батькам.

До теми: Жива черга і переклички: Франківські батьки цілу ніч чергували під ЦНАПом, щоб записати дитину в садок

Стартувала ажіотажна електронна черга у “Вишиванку” – талони на цілий день роздали за 20 хвилин