У поліції прокоментували скандал із затримання франківської медсестри


Нещодавно у ЗМІ з’явилася інформація про те, що патрульні посеред ночі «напали» на медсестру, звинувачуючи її у керуванні автівкою у стані сп’яніння.

Все, це за словами Галини Гошовської відбувалося неподалік її під'їзду, коли вона повернуверталась пізно з роботи. Жінка залишила автівку на стоянці та на Валовій її наздогнали поліцейські. Після тривалої розмови жінку відвезли в наркодиспансер для проходження тесту на вживання наркотиків. Гошовська стверджує, що її зупинили безпідставно, а копи поводили себе як "братва у підворіття".

У патрульній поліції Івано-Франківська звинувачення жінки спростовують. Як розповідають у прес-службі наприкінці серпня на перехресті вулиць Васильянок – Грушевського патрульні помітили автомобіль «Chery QQ», що рухався без реєстраційних номерів. На Грюнвальдській автомобіль здійсни поворот на Валову, тож патрульні вирішили зупинити його.

"Під час розмови з жінкою патрульні встановили, що  в неї не було посвідчення водія та техпаспорта. У патрульних також виникла підозра на те, що жінка перебувала у стані алкогольного сп’яніння, адже у неї була нечітка вимова та порушення координації рухів. Тож поліцейські викликали додатковий екіпаж з алкотестером «Драгер», адже жінка погодилися пройти тест. Результат тесту був негативним, тож патрульні запропонували пройти огляд в медзакладі", - зазначає прес-офіцер Микола Гурак.

Вже в наркодиспансері лікар надав висновок про те, що вона перебувала у стані наркотичного сп'яніння, а саме під дією опіоїдів «Морфін»

Тож партульні склали протокол за ч. 1. ст 130 КУпАП керування у стані алкогольного, наркотичного сп’янінням та винесли постанову за ч.1 ст. 126 КУпАП за керування за документів. Втім, підписувати документи жінка відмовилася.

У патрульній поліції зазначають, що вже переглянули відео з нагрудних камер реєстраторів двох патрульних, що були на місці події – вони підтвердили слова поліцейських. Окрім того, відео з реєстратора свідчить, що до жінки не застосовували фізичний вплив.