У поліції розповіли, як затримували банду, що напала на оселю прикарпатського війта


Правоохоронці затримали всіх чотирьох осіб підозрюваних у розбійному нападі та умисному вбивстві дружини сільського голови у селі Стратин Рогатинського району.

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив начальник кримінальної поліції ГУНП в Івано-Франківській області полковник поліції Ігор Бабюк, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

«Приблизно вкінці літа минулого року ми отримали інформацію про осіб, які можуть бути причетними до злочину. Злочинці після нападу «лягли на дно», змінили номери, роз’їхались по різних містах та припинили спілкування», - зазначив поліцейський.

Автомобіль на якому були нападники знайшли у Київській області.

Першу особу, організатора з Калуша затримали у Львові. Другого – затримали наприкінці січня у Луцьку, третього нападника затримали у Києві. Вчора правоохоронці затримали останнього, четвертого із нападників. До цього часу він був у Польщі. Сьогодні йому оберуть міру запобіжного заходу.

Бабюк додав, що всі нападники вже раніше судимі.

Начальник кримінального розшуку Роман Чекмарьов розповів, що під час обшуку правоохоронці вилучили бойовий пістолет з набоями, відмички, ломіки, радіостанції, рюкзаки з одягом, які вони використовували під час злочинів та інші речі.

«Люди впізнали, що за день до злочину нападники приїжджали у село», - зауважив правоохоронець.

Також поліцейські зараз працюють з людиною, яка навела банду на оселю голови.

Нагадаємо, ввечері, 14 березня минулого року на оселю голови сільської ради села Стратин Рогатинського району напало четверо невідомих у масках. Із застосуванням зброї вони зв’язали полімерними хомутами та скотчем подружжя. Від одержаних тілесних ушкоджень та удушення дружина господаря померла на місці, а чоловік доставлений на лікування у району лікарню. Тоді грабіжники вкрали 10 тисяч гривень та газовий пістолет марки «МСП 3364».