У розгляді справи Зіновія Жовніра знову зробили перерву – не з’явився свідок


У середу, 25 січня, у міському суді мали продовжити розгляд справи начальника місцевого відділення Фонду державного майна Зіновія Жовніра, якого звинувачують у вимаганні 150 тис $ хабара та у зловживанні впливом.

Минулого разу на засіданні заявили, що у справі з’явився новий захисник. Тому для ознайомлення із матеріалами справи засідання перенесли. Захисник обвинуваченого Андріїв ознайомився із паперами. Він попросив долучити до матеріалів справи довідку від державної міграційної служби та повідомлення від головного управління нацполіції, пише Репортер

На засіданні повинні були перейти до допиту свідків, проте головний свідок не з’явився на розгляд справи.

«Наш свідок є мешканцем Києва, у зв’язку із цим він не зміг з’явитися на сьогоднішнє судове засідання. Ми забезпечимо його явку на наступне засідання», – зазначив прокурор.

Врешті, суд вирішив зробити перерву у розгляді справи. Наступне засідання – 2 лютого о 13:30.

Нагадаємо, у жовтні начальника Івано-Франківського відділення Фонду державного майна Зіновія Жовніра затримали працівники СБУ і прокуратури на отриманні хабара в розмірі 20 тис $.

Потім з’ясувалося, що то був перший «транш» зі зменшення оціночної вартості для київського підприємця приміщень ДП «Коломийська паперова фабрика».

Далі суд обрав Жовніру запобіжний захід – тримання під вартою і заставу в 4 млн 334 грн.

Після цього суд відсторонив Жовніра з посади керівника Івано-Франківського відділення Фонду державного майна та арештував його майно. Потім були ще два судові засіданні, на яких вирішили залишити обвинуваченого під вартою.

Через півтора місяця у справі Зіновія Жовніра змінили статтю – його більше не звинувачували в хабарництві. Натомість перекваліфікували на «зловживання впливом».

Ще через тиждень суд звільнив обвинуваченого з-під варти. Згодом Жовнір розкаявся в суді й запевнив, що «це не повториться!».