У справи "Опозиційного блоку" проти Івано-Франківської облради буде третя сторона


Сьогодні, 30 липня в Івано-Франківському адміністративному суді продовжили розгляд позову "Опозиційного блоку" до Івано-Франківської облради. Як відомо, раніше облрада заборонила на Прикарпатті діяльність 5 політичних партій-відростків ПР. Серед них був і "Оппоблок". Тож, наразі остання вимагає скасувати рішення облансих обранців через суд.

Цього разу до зали суду прийшли не тільки сторони позивача та відповідача, громадські активісти та журналісти, а й голова Івано-Франківської облради Василь Скрипничук. Свободівець вирішив долучитись до судового процесу і самостійно представляти інтереси облради, тобто відповідача.

Як зазначив посадовець у розмові з журналістами, для нього - це справа честі - заборонити діяльність партій, що фінансують вбивство українців. 

"Серед моїх побратимів вже загинуло 18. Мене це болить і я не хочу, щоб ці люди - колишні комуністи та регіонали - йшли на вибори чи працювали у паламенті, називаючи себе "Опозиційним блоком". Для мене це дуже принципове питання", - зауважив Василь Скрипничук. 

Тож, сьогодні судове засідання як і минуле також почали з клопотань. Серед іншого, суд з власної ініціативи поставив питання про залучення обласного управління юстиції як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог. Представник "ОП" проти цієї пропозиції заперечив. Натомість представник облради її підтримав, адже вважає доцільним та необхідним. При цьому, зазначивши, що на попередньому засідання вони вже подавали таку пропозицію, але тоді суд її відхилив. Вислухавши дві сторони, суддя пішов у нарадчу кімнату. Опісля прийняв ухвалу залучити обласне управління юстиції на стороні відповідача у якості третьої особи без самостійних вимог.

Перед тим як оголосити перерву, щоб третя сторона змогла долучитись до справи, суд розглянув ще два клопотання. А саме, заяви від ГО "Народної Самооборони Івано-Франківської області" та "Правого сектору Прикарпаття"  з проханням долучити їх до справи на стороні відповідача у якості третьої сторони без самостійних вимог.

Доцільність такої пропозиції підтримала сторона відповідача, зазначивши, що ці організації діють на теренах області представляють волю та інтереси громадськості області. Натомість сторона позивача залишила це на розгляд суду. Після чергової перерви суд ухвалив рішення відмовити  вищезгаданим організаціям у цьому клопотанні, посилаючи на те, що вони не надали достатніх юридичних обгрунтувань для такого рішення.

У підсумку, наступне засідання призначили на 13 серпня 14:45.

Як підкреслив Скрипничук, суд підійшов до розгляду справи виважено і не зробив поспішних рішень.

"І це вже добре. Ми ще маємо десяток різних клопотань і хочемо довести, що правда на нашому боці. Можливо, попросимо залучити до справи тих людей, які зараз представляють "Опозиційний блок", а  ще донедавна за їхньою вказівкою на майдані вбивали людей. Зокрема, й прикарпатських її представників. А саме, щоб вони розказали кого вони фінансували та фінансують досі. Це ще не кінець, а тільки початок", - резюмував очільник облради.

Нагадаємо, у квітні прикарпатські депутати прийняли рішення про заборону в області діяльності одразу чотирьох організацій - "Опозиційного блоку", "Партії розвитку", "Партії регіонів" та "Українського вибору".

До теми: Правий сектор протестує проти реєстрації "Опозиційного блоку" на Прикарпатті

"Опозиційний блок" відповів прикарпатським депутатам: Вимагає розпустити облраду за сепаратизм

"Опозиційний блок" на Прикарпатті отримав одіозного керівника, який боявся, що в нього плюнуть

"Опозиційний блок" пішов до суду - вимагає скасувати рішення прикарпатських депутатів

Василь Скрипничук вирішив особисто представляти облраду у суді проти “Опозиційного блоку”