В Івано-Франківську суд почав розглядати справу про банкрутство СТЕКу


Господарський суд Івано-Франківської області розпочав провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Станіславська теплоенергетична компанія".

Справу веде суддя Михайлишин, інформує кореспондентка Бліц-Інфо з зали суду.

За словами судді, суд ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів боржника та ввів процедуру розпорядження майном товариства. Окрім того, заявник подав документи, з яких вбачається, що боржник є збитковим підприємством.

Як йдеться у матеріалах справи, одним із факторів, який вплинув на неплатоспроможність боржника є невідшкодування тарифом на теплову енергію в теплових межах (обсягу теплової енергії, що втрачається під час її транспортування споживачам тепловими мережами).

За словами судді, на сьогодні є три кредитори. По одному кредитору ухвала оскаржена в апеляційному порядку. А по "Нафтогазу" справа призначена на 19 лютого. 

Розпорядник майна боржника арбітражний керуючий Іван Захарко подав суду звіт про проведені заходи з 16 грудня до сьогоднішнього дня.

"Згідно даних боржника всі борги перед "Нафтогазом" збігаються, тож вимоги були визнані повністю і будуть розглянуті 19 лютого. Позов "Укртрансгазу" не відповідав вимогам, тому не був включений до вимог кредиторів. Також розпорядник майна звернувся до боржника з вимогою на мораторій, де пояснив, які вимоги кредиторів погашати можна, а які ні. Також склали перелік дій, які боржник не може вчиняти без дозволу розпорядника. Боржник видав наказ про проведення інвентаризації майна і сьогодні її провели. До 16 лютого матеріали будуть надані до суду",- повідомив розпорядник.

Суд на місці вирішив долучити до матеріалів справи звіт розпорядника.

Наступне підготовче засідання призначили на 28 березня 11 год.