В Івано-Франківську відбудеться Мистецька резиденція міжнародного масштабу


В Івано-Франківську з 12 по 20 травня відбуватиметься грандіозна подія міжнародного масштабу – Мистецька резиденція.

Мистецька резиденція – це платформа покликана об’єднати всіх художників, жителів міста, гостей , для того щоб у нашому місті збільшилась кількість сучасного актуального мистецтва і творчості.

Першим резидентом  стане відомий польський художник, скульптор Павел  Альтгамер, який є відомою особистістю на міжнародній мистецькій сцені, лауреатом премії ім. Вінцента ван Гога. Він здійснює багато цікавих мистецьких проектів, один з найвідоміших  - конгрес рисувальників, який і буде проводитись в Івано-Франківську.

Також на подію приїде група з двадцяти представників європейського мистецького середовища, це люди з Польщі, Берліна, Нью-йорка, серед яких − Артур Жмієвський, Рафал Жвірек, Марек Годзієвський та ін., повідомляє кореспондент Бліц-інфо.

Метою проекту Павла Альтгамера є створення умов для спілкування митців, аматорів мистецтва та всіх зацікавлених.

Куратором цієї Арт-резиденції є український художник, Євген Самборський, якому вдалося переконати митця приїхати саме на Прикарпаття.

За словами керівника проекту «Теплий Арт» Лілії Гоголь: «Малювання по стінах готелю «Дністер» є подарунком до Дня міста, адже потім це приміщення буде слугувати як галерея. Також передбачається створення спільної скульптури з різних матеріалів, де всі охочі зможуть долучатися до її створення».

У рамках проекту організатори обіцяють багато сюрпризів, серед яких перенесення однієї з локацій «Дня вуличної музики» на другий поверх готелю «Дністер» де буде проходити резиденція.

Як розповіла перший заступник директора ТзОВ «Надія» Маргарита Бойко : «Приміщення готелю «Дністер» вибрано не випадково, адже ця будівля має специфічну енергетику».

Нагадаємо саме в приміщенні готелю був схвалений історичний універсал про злуку з Українською Народною республікою.

Тому організатори закликають всіх бажаючих, навіть тих хто вважає, що не вміє малювати, завітати на цю подію, яка стартує 12 травня о 12 год. на 2 поверсі готелю «Дністер».