В мерії скликають комісію, аби визначити магічність та окультність "Вежі часу"


У п'яницю, 5 травня, в Івано-Франківську стартує вже традиційний фестиваль "Свято ковалів". Цьогорічний захід ювілейний, бо пройде вп'ятнатцяте

Цьогоріч організатори поставили собі за мету поєднати ковальське ремесло та літературу. Тож мають на меті викувати Вежу часу із серії фантастичних книжок "Часодії" письменниці з Івано-Франківська Наталі Щерби, інформує коресподент Бліц-Інфо.

За задумом, вежа з трьома годинниками матиме висоту близько шести метрів. Кожен з ковалів викує для неї один із магічних елементів на щастя. 

На думку організаторів, така часова вежа стане привабливою цікавинкою для туристів. Втім, проти її встановлення виступили кілька місцевих християнських спільнот. Вони звернулись до міського голови Руслана Марцінківа з вимогою, або змінити конструкцію, або взагалі — «терміново і негайно заборонити встановлення відьомської вежі». 

"Дав доручення Богдану Білику скликати комісії та вирішити ситуацію, що склалася навколо цьогорічного Фестивалю ковалів. Багато років цей фестиваль збирав у нашому місті гостів не лише України, а й з-закордону. Він став візитівкою Івано-Франківська. Й треба зробити все можливе, щоб цей захід не супроводжувався конфліктами", - прокоментував ситуацію на своїй сторінці у соцмережі очільник Франківська.