В одній із військових частин Прикарпаття старший прапорщик "погорів" на хабарі


Сьогодні, 7 березня заступник військового прокурора Івано-Франківського гарнізону Павло Книш розповів ЗМІ про затримання військовослужбовця на хабарі.

Затримали 44-річного старшого прапорщика напередодні, 6 березня на території військової частини у селі Ценжів, коли той взяв у підлеглого "винагороду" за отримання документів на звільнення зі військової служби, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Як розповів Павло Книш, слідчі управління Нацполіції під процесуальним керівництвом військової прокуратури спільно з управлінням захисту економіки, затримали старшого пункту постійної дислокації військової частини за отримання 300 доларів від військовослужбовця цієї ж частини.

"Неправомірну вигоду старший прапорщик взяв за виготовлення документів на звільнення зі служби вказаного військовослужбовця. А також за нездійснення доповідей про відсутність його на службі на період виготовлення цих документів", - зазначив заступник військогово прокурора.

Слід зауважити, хабарник служить з 1992 року, перебував у зоні АТО, так само як військовослужбовець від якого він вимагав хабара.

"Військовослужбовець, що заявив про вимагання хабара, мав право піти зі служби через закінчення контракту, але старший прапорщик відмовлявся видати відповідні документи, вимагаючи хабар. При тому, він вже з січня не перебував на службі", - пояснює Павло Книш.

Затриманому військовослужбовцю інкримінують ч. 3. Ст. 368 ККУ (Одержання хабара службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище). За це йому світить від 5 до 10 років за гратами. Наразі військова прокуратура подала клопотання про обрання йому міри запобіжного заходу і вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади. 

Читайте Бліц-Інфо в Telegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!