Валерій Пекар у Франківську: Україна залишається із закритими "соціальними ліфтами"


Сьогодні в Івано-Франківську відбудеться стратегічна сесія, модеруватиме її координатор громадянської платформи "Нова країна" Валерій Пекар. За декілька годин до початку він зустрівся з головою облдержадміністрації Олегом Гончаруком.

На зустрічі Пекар зазначив, що в країні є проблеми з стратегіями, адже практично всі гілки влади занурені в гасіння пожеж, в щоденні операційні питання, і через те втрачається стратегічне бачення куди саме ми прямуємо і якою хочемо бачити країну, повідомляє кореспондент Бліц-Інфо.

За його словами, на сьогоднішню сесію зареєструвалися майже 500 осіб. Зокрема, на ній спільно працюватимуть медики, підприємці, митці, освітяни, представники органів місцевого самоврядування, громадські активісти, а також талановита молодь.

"На стратегічній сесії ми будемо наголошувати на тому, що всі є громадянами Прикарпаття без статусів, без різниці в ідеології, без політичних партій. Жодних політичних гасел, передвиборчої чи політичної агітації там не буде, адже ми беремо довшу часову гілку ніж вибори", - зауважив Валерій Пекар.

Також він наголосив на ролі громадянського суспільства.

"Так вийшло, що в країні є велика кількість людей які хочуть кращого життя. Вони готові для того щось робити, але їхня соціальна енергія значною мірою залишається не використаною. Адже наша країна залишається із закритими "соціальними ліфтами" в політиці, економіці та інших сферах. Саме тому, завданням реформ є відкривання країни, соціальних ліфтів, дерегуляції економіки, політики, громадянського життя", - зазначив Пекар.

Протягом 7 годин мозкового штурму присутні окреслять бачення майбутнього, проблеми регіону та їх причини, стратегію подолання існуючих проблем та проекти розвитку, а також підготують ідеї проектів, які можливо реалізувати вже найближчим часом.

У свою чергу очільник Прикарпаття зазначив, все що буде сьогодні напрацьовано візьметься за основу - куди рухатиметься область у найближчі роки.

Насамкінець, громадський діяч побажав "щоб у рейтингу розвитку Прикарпаття було у перших місцях".