"Вас звільнити всіх треба", - Сич розкритикував роботу чиновників ОДА


Сьогодні, 15 вересня в Івано-Франківську триває чергова сесія обласної ради. На порядку денному понад 60 питань.

Зокрема, обласна рада прийняла звернення щодо недопущення фактів переслідування за громадянську та політичну позицію, призупинення реформування гірських рятувальних підрозділів Карпатськог регіону, передачу бази Нацбанку «Прикарпаття» на баланс області для створення там санаторію для реабілітації учасників АТО та майданівців, а також про затримку зарплат медикам.

Після звернень депутати перейшли до розгляду бюджетних питань. Під час запропонованих департаментом фінансів змін до бюджету свободівець Манолій Піцуряк обурився, що депутатам пропонується проголосувати за розподіл мільйонних субвенцій, які попередньо не розглянули на профільній комісії.

«Я як голова постійної комісії з охорони здоров'я здивований вашими цифрами щодо субвенції на відшкодування вартості лікарських засобів. Це програма "Доступні ліки"? Чому це питання не виносили на розгляд медичної комісії? Як як голова комісії, як медик цього не знаю. Та хоч про людське око давайте на розгляд медичної комісії, не ігноруйте закон», - звернувся Піцуряк до керівниці фіндепартаменту Ірини Мацькевич.

Фінансиска відповіла, що ці пропозиції подавав департамент охорони здоров’я, то "вони в курсі справи". Втім, запевнила, що наступного разу зауваження врахують.

Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич на таку відповідь щиро обурився.

«У вас там абсолютний бардак! Як можна медичне питання розглядати без медичної комісії?! У нас вічно бракує коштів. Хто краще за медиків знає які потреби є пріоритетними і куди більше потрібно направляти кошти?», - риторично поцікавився Олександр Сич.

Водночас Піцуряк поскаржився, що департамент фінансів ігнорує його зауваження щодо виділення коштів на ті чи інші проблеми. Мовляв, ще кілька місяців просив знайти кошти на ремонт томографа, але в департаменті ніяк не зреагували.

«Та дайте хоч відписку, що немає можливості, немає грошей. А тут взагалі нічого. Повне ігнорування», - каже депутат.

Не обійшлось без критити і при розгляді наступного бюджетного питання, оскільки одразу кілька пропозицій подали з голосу і не були розглянуті на бюджетній комісії.

«Я не хотів би, щоб ми створили прецедент і розглядали серйозні бюджетні питання з голосу. Сотня тисяч, мільйон – туди – сюди. Це ж гроші! Це означає, що неякіснопрацюють чиновники. Вас звільняти всіх треба!», - обурився голова облради.