Вдові загиблого бійця ДУКу замість нової хати намагаються "спихнути" стару, запущену будівлю


Дружині загиблого бійця ДУКу Дмитра Ломеї Надії замість нового будинку намагаються продати запущену будівлю.

Про це у соцмережі Facebook написала волонтерка Наталя Перцович, повідомляє кореспондент Бліц-Інфо.

"Говорила з Надею Ломей. Радію, що інформаційний вкид, який я зробила привернув увагу не тільки небайдужих людей, а й журналістів. Чотири всеукраїнських канали транслювали історію цієї сім'ї. І показали хату, яку колишній сільський голова хоче продати вдові і сиротам. За 12,5 тис.$. А діючий сільський голова, замість того, щоб виділити земельну ділянку підписався під це. Бо він «знає, що таке будова». А хата не має жодних документів, і стоїть уже 15 років, мінімум. Цегла розсипається, трішина в фундаменті, велика площа, яку не обігріти дешево... А грошей на придбання хати в Наді не має...Так вони знайшли вихід. Хай вдова героя підписує з продавцем договір про те, що вона за пів року поверне кошти. А якщо цю суму не вдасться Наді зібрати? А експерти кажуть, що щоб відремонтувати цей будинок треба ще 15 тис.$. Де взяти ці кошти?", - написала волонтерка.

За її словами, вчора приїжджали в Цуцилів керівництво області. Сказали, що судячи із побаченого сюжету ця будова не вартує тих грошей. Потім поїхали на місце її дивитися. Волонтерка сподіваєся, що вони приймуть рішення, як допомогти цій сім'ї, щоб вони мали гідні умови проживання і не жили в борг.

Як повідомляє Перцович, вони вже домовилися із підприємством, яке забезпечить будівельними матеріалами і надасть будівельний супровід.

"Також є багато інших людей, які готові допомагати. Кум Наді готовий взяти на себе відповідальність і стати прорабом на цій будові. Вірю, що цю справу веде Бог. І людям стане розуму не наживатися на чужому горі та збувати будинок, купити його чи квартиру... Як вирішить Надя. Її чоловік віддав своє життя за те, щоб ми всі тут спокійно чи неспокійно спали. І жили з своєю совістю в ладах", - зауважує Перцович.

Нагадаємо, 23-го лютого під селищем Піски на Донеччині загинув боєць ДУКу Дмитро Ломей. Сиротами залишилися двоє маленьких дітей.

До теми: Під пісками загинув доброволень з Надвірнянщини Дмитро Ломей

У п’ятницю Франківськ попрощається з бійцем ДУКу, що загинув в АТО

Завтра у Франківську відбудеться прощання із загиблим в зоні АТО бійцем

У Франківську попрощалися з бійцем ДУКу

Він не чекав жодних наказів, а воював за Україну

Сім'ї загиблого бійця ДУКу Дмитра Ломея з Прикарпаття виплатять одноразову допомогу у розмірі 100 тис грн

Прикарпатські волонтери знайшли людей, які готові збудувати будинок для сім'ї загиблого Дмитра Ломея

Сім'ї загиблого бійця ДУКу Дмитра Ломея передали гуманітарну допомогу