Ветеран-іноземець звернувся до облради, бо боїться залишити своїх дітей без батька


57-річний ветеран АТО Мераб Концелідзе звернувся до депутатів та особисто голови Івано-Франківської обласної ради Олександра Сича з проханням посприяти в наданню йому українського громадянства

Грузин вже близько 15 років живе з дружиною та двома дітьми у селі на Калущині. Був на Майдані, одним із перших записався у добровольцем у батальйон "Донбас". Воював кілька років на сході, двічі був поранений. Тепер ж хвилюється, що може залишити своїх дітей без батька. До такої думки його підштохнула екстрадиція до країни-агресора інгуша Тимура Тумгоєва, який теж був добровольцем та відмови у наданні йому українського громадянства. 

"Якщо Україну спасе моє життя – я сам піду. Бо я досі пам’ятаю колір очей моїх ворогів, ворогів моїх дітей... Я вже звертався у всі інстанції і не знаю, як це все закінчиться. Мені сказали: “Тобі не дадуть громадянство, бо ти друг Михайла Саакашвілі”. Я його не зраджу. Хто ще мав честь сидіти з президентом і їсти з однієї тарілки? Мене Бог не пробачить. А в політичні справи я не втручаюсь", – каже Концелідзе.

Відтак, звернувся до обласної ради з проханням посприяти йому в отриманні українського громадянства.

"Якби це належали до моєї компетенції, я б уже видав указ. Але це в компетенції Президента. Але ми зробимо все що в наших силах та підготуємо на наступну сесію проект звернення до президента з вашого питання", - зазначив Сич.

Треба зауважити, також облрада під час засідання прийняла звернення до президента України Петра Порошенка та генпрокурора Юрія Луценка щодо екстрадиція до РФ інгуша Тимура Тумгоєва.

На думку депутатського корпусу, цей факт є проявом цинізму та неповаги до ветеранів АТО, адже за таких обставин завтра Генпрокуратура може почати видавати Кремлю колишніх атовців, яких Росія теж вважає терористами та ворогами.

"Вважаємо, що замість задоволення забаганок спецслужб агресора генпрокуратура мала б зосередити свої зусилля на розслідуванні причин Іловайської та Дебальцівської трагедій, або зайнятись доказом проти російських найманців, з вини яких гинуть українці", -йдеться у зверненні.

Відтак, закликають президента на генпрокурора притягнути до відповідальності осіб, причетнихдо екстрадиції та не допускати таких випадків в майбутньому.