Визволена з полону франківчанка виглядає ніби повернулась з курорту


Представники самоназваної «ДНР» сьогодні вранці передали керівнику українського Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимиру Рубану двох заручниць.

Про це Громадському повідомив Володимир Рубан. Процедура пройшла між окупованими Донецьком і Макіївкою. Вони передали Рубану Анжеліку Преснякову та Ольгу Сворак.

За словами Рубана, передача Преснякової і Сворак «сприятиме прискоренню процесу обміну полоненими в Донбасі». В СБУ повідомили, що затримана бойовиками «ЛНР» журналістка Ольга Сворак допомагала тим, хто знаходиться на лінії зіткнення на Донбасі.

Нагадаємо, 21 червня сепаратисти угруповання «ЛНР» заявили про затримання української журналістки з Івано-Франківська, кореспондентки інформаційного ресурсу «Голос-інфо» Ольги Богданової. За словами сепаратистів, затримана «за завданням українських спецслужб займалася збором і передачею інформації політичного і військового характеру», щодо журналістки порушили «кримінальну справу» за статтею «шпигунство».

Згодом видання «Голос-інфо» підтвердило, що жінка, про затримання якої заявили бойовики, є їхньою співробітницею Ольгою Сворак. У редакції заявили, що Cворак перебувала в Києві, на окуповану територію вона «поїхала у власних справах і редакційного завдання на цю поїздку не отримувала». Сама ж Сворак у соцмережах не приховувала, що має стосунки з чоловіком, що воєю на боці окупантів.

До теми: Затримана сепаратистами франківчанка не співпрацювала з СБУ, – речниця

Прокуратура розслідує викрадення в зоні АТО франківчанки

Бойовики обіцяють випустити з полону франківчанку Ольгу Сворак