Як прикарпатські нардепи голосували за призначення нового прем'єра


Сьогодні, 14 квітня, Верховна рада України прийняла пакетну постанову про прийняття відставки прем'єра Арсенія Яценюка та призначення головою уряду спікера Ради Володимира Гройсмана.

За проголосували 257 народних депутатів. Ще 50 проголосували "проти" і 48 - "утримались", передає кореспондент Бліц-Інфо.

Серед прикарпатських нардепів постанову підтримали представники від БПП Анатолій Матвієнко, Михайло Довбенко, Юрій Соловей та Ігор Насалик, представники "Народного фронту" Володимир Шкварилюк, Анатолій Дирів, Юрій Тимошенко та Юрій Бабій. Натомість позафракційний Юрій Деревянко голосував "проти". Вже традиційно не наважився висловити свою позицію нардеп Олександр Шевченко. Він вкотре не голосував. 

Серед тих, хто підтримав кандидатуру Володимира Гройcмана на посаду прем'єра, були не тільки представники БПП та "Народного фронту", а групи "Відродження" ( всі 23 депутати проголосували "за") та "Воля народу" ( 16 - "за") . 

Слід наголосити, що за даними сайту Верховної ради, цю постанову підтримали 131 представник БПП та 75 - від "Народного фронту". Тобто, разом 206 голосів. Ще 11 голосів дали позафракційні. Тож в парламенті вже звучать заяви про те, що президент має розпустити ВР та оголосити перевибори. Адже, в коаліції, в яку зараз входять лиш фракції БПП та "Народного фронту", має бути не менше 226 депутатів.