Замовник незаконного будівництва на Мазепи 144, поклявся перед Богом засипати котлован, якщо буде рішення суду


Сьогодні в Івано-Франківську обговорили проблему незаконної забудови біля озера на Мазепи, 144, де будує колишній ДТСААФ.

Присутні на зустрічі представники влади, громадськості та журналісти  вирішили перш за все вислухати позицію стосовно ситуації, яка склалася від замовника будівництва, голови ГО «Товариство сприяння обороні України» Петра Никитюка.

«Наша позиція така, що ми живемо в складних умовах. І якщо колись ми готували 500-600 водіїв для ЗСУ і не мали жодних фінансових проблем, то ситуація змінилась після 2008 року. Фінансування держави припинилося і нам довелося шукати кошти самим. Ми знайшли інвестора, який погодився вкласти кошти в нашу організацію і збудувати ці споруди. Дозвіл на будівництво ми проголосували разом. А будувати там ми маємо право ,оскільки дозвіл на постійне користування земельною ділянкою виданий ще у 1993 році", - зазначив Никитюк.

Таку позицію керівника організації заперечив головний архітектор міста Дмитро Нижник. За його словами, жодних дозвільних документів на будівництво немає, а отже воно самовільне і незаконне. Окрім того зараз триває суд ,який на переконання головного архітектора підтвердить незаконність будівництва і постановить його знести.

У свою чергу Никитюк, почав хреститися і клястися перед Богом, що засипле котлован і поставить там дитячий майданчик, якщо суд визнає будівництво самочинним.

Варто зауважити, що очільник ГО «Товариство сприяння обороні України» так і не зміг назвати жодного дозвільного документу, який у нього є для початку будівництва.

Нагадаємо, заступник мера Франківська закликав людей не купувати квартири в незаконній будові на Мазепи 144, оскільки цей будинок не введуть в експлуатацію.